Hacker ’ChinaDan’ strikes back. Onlangs werd bekend dat - natuurlijk - een onbekende hacker een gigantische database van 23 terrabyte op de kop heeft te tikken. Van wie? Volgens de hacker betreft de bron de politie te Shanghai. Hé, dat is interessant, want probeert de Chinese overheid nu niet juist deze stad nog meer onder de duim te krijgen? De gemeente was immer voorstander van een minder rigide Coronabeleid dan ’Peking’ voorstond, maar dolf onlangs het onderspit door de directe ingrepen vanuit de centrale overheid. Mocht het datalek inderdaad uit de miljoenenstad komen, dan vrees ik het ergste voor de nog enigszins functionerende (economische) vrijheden van de stad. Van één miljard Chinezen zouden de volgende gegevens zijn gehackt: cybersecurity namen, adressen, geboortedata, nationale identificatienummers, telefoonnummers en gegevens over criminele feiten (aangiftes, processen-verbaal etc). Bij elke Chinese naam zou teruggescrolled kunnen worden tot het jaar 1995. Inderdaad, nogmaals WAUW!
Een deel van de data is ingezien door journalisten van de Wall Street Journal. Deze verifieerden de echtheid door (bijvoorbeeld) een aantal Chinezen te bellen…..Pijnlijk, pijnlijk, dit datalek voor de bende van Xi Jinping. Enig leedvermaak heb ik echter wel, want is het niet de Chinese communistische partij die er alles aan doet om er achter te komen welke kleur pleepapier de Chinese tante Mien prefereert. Of waar elke Oeigoer op elk moment van de dag zich bevindt. En dan heb ik het nog niet eens over onszelf, want het Chinese alwetende ’oog’ heeft zijn camera’s opgesteld in elk werelddeel. Chinese Hikvisioncamera’s staan zelfs bij Nederlandse en Europese overheidsgebouwen opgesteld, die stralen de opnames echt niet alleen door naar de koper van de camera’s hoor. Wie dat denkt is óf naïef óf in dienst van een Chinese firma (of de Chinese overheid)……
Hacker Chinadan biedt de gigantische database op een hackerforum voor 10 bitcoins aan. Da’s bijna 200.000 Euro, een schijntje lijkt me. Het zou me niet verbazen als de Amerikaanse CIA inmiddels in bezit is van de database. De mogelijkheid om bij 1 miljard Chinezen in hun digitale huiskamer te kijken is toch de natte droom van elke regering die op gespannen politieke en economische voet staat met China? De mogelijkheden van (spear) phising bieden onbegrensde mogelijkheden. Hoeveel van de argeloze Chinezen zouden niet gelokt kunnen worden naar een valse (bank)website alwaar hun digatele portemonnee wordt geleegd? Dat gun ik deze burgers uiteraard niet, maar ik hoop wel dat een grote groep Chinezen bestookt zal worden met informatie over hun criminele leiders. En wat de echte achtergronden zijn van de oorlog in Oekraïne. Maar wat mij betreft begint de informatiestroom met openbaringen over de genocide die de Peking-moordenaarsbende pleegt in de de provincie Xinjiang…
Overigens, 191.000 Dollar vragen voor zoveel gegevens? Het honderdvoudige zou ik eerder als een ’marktconforme’ verkoopprijs beoordelen, da’s nog altijd niet eens 20 Dollarcent per Chinees. Ach, de werkelijke verkoopprijs zullen we wel nooit te weten komen en hetzelfde geldt voor de naam van de koper. Het zou zo maar kunnen dat er op dit moment tegen elkaar wordt opgeboden. De Chinese geheime dienst tegen de CIA, met de Mossad op de achtergrond die er misschien alsnog met het ’been’ vandoor gaat.
Wat ik het liefste uit de informatie betreffende 1.000.000.000 Chinezen zou willen ’vissen’? De lidmaatschapskaartnummers van de communistische partij natuurlijk. Aan deze lieden zouden wat mij betreft meteen sancties moeten worden opgelegd. Welke? Zie de Russische oligarchen: bevriezing van hun (eventueel) buitenlands vermogen en een algemeen internationaal reisverbod. Voor hoelang? Tot Sint Juttemis!
Terms & Conditions
Subscribe
Report
My comments