Uit de schoorsteen van het Outbreak Management Team - OMT - kringelde van de week witte rook. Volgens Jaap van Dissel en consorten kan het Coronavirus voortaan worden beschouwd als een alledaags griepje. Uiteraard nam het kabinet dit OMT-advies als de wiedeweerga over. Vanaf 11 maart 2023 hoeft er niet meer getest te worden bij klachten en isolatie na het constateren van een Corona-besmetting wordt niet meer aanbevolen. Allemaal volgens het principe, de politiek wikt, maar Jaap van Dissel beschikt. In dit geval heb ik er geen moeite mee hoor, met de prietpraat van Mark Rutte in het begin van de Coronapandemie had ik daarentegen wel grote moeite. In die paniekerige beginperiode stelde Rutte zich op het standpunt dat alle adviezen van het RIVM en/of OMT worden overgenomen door het kabinet. In feite schoof Rutte daarmee de verantwoordelijkheid voor essentiële beslissingen door naar de man met het witte baardje. Terwijl deze persoon en zijn organisatie deze verantwoordelijkheden officieel helemaal niet konden dragen. Onze premier liep gewoon laf weg voor zijn eigen verantwoordelijkheid….Adviezen van het RIVM/OMT moeten uiteraard zeer serieus genomen worden, maar doorslaggevend hoeven ze niet te zijn. Het is het kabinet dat een belangenafweging moet maken - op basis van vele factoren, maar niet alleen medische! - waarna een maatregel wordt afgekondigd (of niet). Ik kan me nog opwinden over de bullshit van Rutte die meermaals meldde de adviezen van van Dissel één op één op te volgen. Bah, bah en nog eens bah!
De meeste werkgevers zijn dolblij dat ze niet meer hoeven te testen en werknemers niet meer gedwongen thuis moeten blijven na besmetting. De verplichting tot testen was er al niet meer, maar als grote onderneming kun je natuurlijk niet je kont tegen de krib gooien bij een medisch overheidsadvies. De meeste bedrijven kunnen hun productiviteitscijfers weer een beetje opkrikken, in veel gevallen werden besmette personen immers niet ziek, huis en haard verlaten was echter geen optie. Dus kan de Heineken brouwerij te Zoeterwoude weer extra flesjes Heineken export bottelen die via Turkije en Oezbekistan toch in Rusland terecht komen. Of er nog vraag is in Rusland naar duur Heineken exportbier? Onder oligarchen(kinderen) altijd, de rest van het volk kan zich tegoed doen aan de meer dan 60 nieuwe merken die Heineken sinds de Oekraïne-oorlog heeft geïntroduceerd. Nota bene met de hulp van het Nederlandse Heineken marketing team. Tja, met de productiviteit zat het daar - zelfs tijdens het hoogtepunt van de Coronacrisis - wel geramd…..
De gemeente Den Haag laat de adviezen nog niet los, ’omdat het personeel het nog wat spannend vindt zonder coronaregels’. Spannend? Volgens mij had de gemeentewoordvoerder een ander woord in gedachten. Welk? ’Vervelend’. Als ambtenaartje zul je nu toch eindelijk eens een keer op je werk moeten verschijnen. Tot nu toe kon je je verschuilen achter de mogelijkheid van thuiswerken - home office - en als je op een blauwe maandag toch een keer naar kantoor moest meldde je je gewoon ziek. De Coronatest had een positieve uitslag gegeven, nietwaar? Werknemersprivileges van deze omvang raken ambtenaaren niet graag kwijt natuurlijk! Of we in dit verband van ’werknemersprivileges’ mogen reppen is trouwens de vraag, privileges lijkt me meer passend.........
ING en Nationale Nederlanden blijven ook vasthouden aan de oude adviezen, niet toevallig ’hangen’ beide bedrijven onder hetzelfde moederbedrijf. ’Home office’ is in de Coronaperiode verder uitgebreid bij deze ondernemingen en dat is zeer begrijpelijk. Verzekeringetjes kun je ook via het scherm verkopen en afsluiten, hetzelfde geldt voor de meeste bankzaken. Het is me dan ook volstrekt onduidelijk waarom de ING groep nog dure panden aanhoudt zoals die wolkenkrabbers aan de Delftse Poort in Rotterdam. Zelfs het ING house - of infinity-gebouw - aan de Amsterdamse zuidas is nog niet verkocht. Het gebouw staat ook bekend onder de namen schoen, poenschoen, klapschaats, strijkijzer, kruimeldief of trein. Welke ik de meest passende vind? De ’kruimeldief die een poenschoen werd.’ Heb ik gelijk of heb ik gelijk Ralph Hamers (voormalig CEO van ING)? Want klanten helpen bij het witwassen was/is toch een uiterst lucratieve activiteit voor de bank, beste Ralph? Bij de Zwitserse bank USB - waar Hamers momenteel directievoorzitter is - is dit toch nog steeds de normale gebruikelijke usance? (ja, ja ik weet ook wel dat dit een pleonasme is, maar het bekt zo lekker!)
Terms & Conditions
Subscribe
Report
My comments