Volgens Omtzigt is de Europese Commissie te vergelijken met het Eurovisiesongfestival

Volgens Omtzigt is de Europese Commissie te vergelijken met het Eurovisiesongfestival

Warempel, tijdens zijn laatste optreden in de Tweede Kamer deed Mark Rutte nog een prima duit in het zakje. Hij onderstreepte dat de nieuwe af te vaardigen Nederlandse Commissaris voor de Europese commissie onafhankelijk dient te zijn. Het gaat, zo benadrukte Rutte ’om de commissaris die door Nederland is voorgedragen, niet om dé Nederlandse commissaris’. Markie heeft natuurlijk gelijk, elke Eurocommissaris dient het beleid van de Europese commissie uit te dragen, zijn/haar nationale pet of hoedje dient vervangen te worden door een blauwe baret - of sluier… - met het logo van de EU er op geprent.

Maar waarom liet Rutte voorgaande woorden vallen, elk Tweede Kamerlid zou toch moeten weten welke basisregels er gelden in de EU? Wel, dat geldt niet voor ene Pieter Omtzigt die er op staat dat de te bnoemen Nederlandse Eurocommissaris ’de Nederlandse kabinetsplannen op het gebied van de landbouw en woningbouw onderschrijft’. Pietertje, Pietertje, wat is dit nu voor opstelling. Jij, die pal staat voor de rechtsstaat komt met zo’n eis? Of is de rechtsstaatdefinitie bij jou inmiddels vernauwd tot de Nederlandse. Ach ja, wat kan ons die EU schelen nietwaar? Of we nog goed zijn voor onze handtekening ten aanzien van het EU-handvest en allerhande EU-besluiten uit het verleden? Bij Omtzigt zijn we daar vanaf nu allerminst zeker van. Werkelijk onbegrijpelijk voor een partij die een nieuw sociaal contract wil sluiten met burgers. Het NSC-verkiezingsprogramma begint nota bene met het hoofdstuk ’goed bestuur’. Goed bestuur? Het aan je laars lappen van (inter)nationale wetten en regels zul je bedoelen Pieter!

Pfffh, zou ik me daar toch bijna kwaad maken. Ik moest meteen aan een goede vriend denken die me voor de Tweede Kamerverkiezingen onder mijn neus wreef dat Omtzigt ’geestelijk’ een CDA’er is gebleven die volgens de beste Roomse tradities al zijn principes overboord zet, als het hem zo uitkomt. Nee, nee, riposteerde ik, dat gaat me toch echt te ver, waarna ik in het verkiezingshokje met het rode potloodje het ronde vakje van Omtzigt inkleurde. Of ik daar nu spijt van heb? Als haren op mijn hoofd, kan ik U vertellen. En niet alleen vanwege Omtzigt’s wel erg foute opstelling in deze affaire hoor! Hiervoor had hij me al geschoffeerd met zijn kinderlijke en kinderachtige gedrag tijdens de informatiebesprekingen. Om maar te zwijgen over het fiat dat hij heeft gegeven aan beoogde ministers als Marjolein Faber.

Deze PVV’ster is een aanhangster van de omvolkingstheorie, het feit dat ze publiekelijk afstand heeft genomen van de door haar gebruikte uitdrukking doet hier niets aan af. En deze dame wordt minister van asiel en migratie, het is toch te stuitend voor woorden! Overigens Faber heeft in het verleden wel meer uitspraken gedaan die op geen enkele wijze door de beugel kunnen. Bijvoorbeeld door de Nijmeegse Burgemeester Bruls tijdens de Coronapandemie uit te maken voor ’een ongekend virusreservoir’, collega’s van de Provinciale Staten te benoemen als ’nep-Statenleden’ en een 12-jarig kind dat tijdens de provinciale vergadering over de gevaren van klimaatveranderingen sprak te betitelen als ’klimaatsoldaatje’.

Ja, ja, Pietertje, deze kandidaat-minister ondersteun jij ook. Pfoeh, ik hoor inmiddels vrienden/kennisen het volgende op nostalgische wijze verzuchten: die Rutte was eigenlijk nog niet zo beroerd. Nee, dat was/is hij in vergelijking met de huidige politieke Klukkluks en Pipo de clowns zeker niet, toch ben ik blij dat hij vertekt. Ik wens Mark als nieuwe Secretaris-Generaal van de NAVO overigens alle succes toe, ik hoop dat zijn geheugen hem de komende jaren niet in de steek laat. Ik vrees namelijk dat hij er niet mee wegkomt als hij bij NAVO-generaals op enig moment meldt dat hij zijn uitspraken van de vorige vergadering niet meer herinnert. Of niet meer actief herinnert. Of in het allerergste geval: verkeerd herinnert.

Mocht van deze laatste variatie sprake zijn, dan vrees ik het ergste. Voor wie? Alle Oekraïeners…..En alle inwoners van NAVO-lidstaten….

Bijgaand de ’verkeerde herinnering’ van Rutte:

https://www.rtl.nl/nieuws/video/video/0b36ff77-055e-4869-80a0-8676ab31a87a/rutte-over-notitie-omtzigt-ik-heb-het-me-achteraf-verkeerd-herinnerd?redirect=rtlnieuws

Written by : András Csengő

1000 Characters left